Tviter kaže da je 50% osoblja otpušteno, da bi se uvjerio u moderiranju sadržaja

Tviter kaže da je 50% osoblja otpušteno, da bi se uvjerio u moderiranju sadržaja

Tviter je otpustio 50 odsto svojih zaposlenih, rekao je u petak u tvitu šef sektora bezbednosti i integriteta kompanije, navodeći da su mogućnosti moderiranja sadržaja platforme društvenih medija ostale na snazi.

Tvit šefa bezbjednosti i integriteta Joela Rota pokrenuo je da umiri korisnike i oglašivače nakon što je kompaniju preuzeo milijarder Elon Mask.

Rot je rekao da je otpušteno 15 odsto zaposlenih na Tviteru u timu za poverenje i bezbednost, koji je odgovoran za sprečavanje širenja dezinformacija i štetnog sadržaja. U celoj kompaniji, otpuštanja su pogodila 50 odsto zaposlenih, dodao je, što je bila prva potvrda sa Tvitera o veličini otpuštanja.

S obzirom na to da su za samo nekoliko dana do američkih međuizbora, Rot je rekao da borba protiv štetnih dezinformacija ostaje glavni prioritet.

„Opet, da budemo kristalno jasni, Tviterova snažna posvećenost moderiranju sadržaja ostaje apsolutno nepromijenjena“, tvitovao je Musk ubrzo nakon Rotovog sopstvenog tvita.

Ranije u petak, Musk je rekao da je Tviter doživeo „masovni pad prihoda“, zbog grupa za ljudska prava koje su izrazile zabrinutost o tome kako će otpuštanja uticati na umjerenost i izvršili pritisak na vrhunske oglašivače da povuku svoju potrošnju na oglase.

Glavni brendovi kao što su General Mills (GIS.N) i General Motors (GM.N) rekli su da su prestali da se oglašavaju na Tviteru.