Đoković odao počast penzionisanom rivalu Federeru

Đoković odao počast penzionisanom rivalu Federeru

Teniski velikan Novak Đoković pridružio se Rafaelu Nadalu u pohvalama njihovog rivala u penziji, Rodžera Federera.

Stavljajući tačku na spekulacije da će započeti jesenji povratak, 41-godišnji Federer je u četvrtak u opširnoj izjavi najavio da će se povući iz sporta u profesionalnom svojstvu nakon Lejver kupa u Londonu sledeće nedelje.

Dok su ljudi poput Nadala i Serene Vilijams požurili da odaju počast švajcarskoj legendi, Đoković je ćutao o tome sve dok se u petak nije oglasio na Instagramu kako bi se pozabavio bombaškim razvojem događaja.

„Primljeno, teško je videti ovaj dan i preneti rečima sve što smo zajedno delili u ovom sportu“, počeo je Đoković u naslovu za set od devet zajedničkih fotografija njih dvojice.

„Preko decenije neverovatnih trenutaka i bitaka na koje treba razmišljati. Vaša karijera je postavila ton šta znači postići izvrsnost i voditi sa integritetom i ravnotežom.

„Čast mi je poznavati vas na terenu i van njega, i još mnogo godina. Znam da će ovo novo poglavlje sadržati neverovatne stvari za tebe, Mirku, decu, sve tvoje najmilije, a Rodžerovi fanovi imaju još mnogo čemu da se raduju“, rekao je Đoković.

„Od naše do vaše porodice, želimo vam puno radosti, zdravlja i prosperiteta u budućnosti. Radujem se što ću proslaviti vaša dostignuća i videti vas u Londonu“, dodao je on, pre nego što je označio Federera.

Kao što se nagoveštava, Đoković će se pridružiti Federeru na Lejver kupu od 23. do 25. septembra kada će prvi put igrati u istom timu.

Nadal će takođe biti prisutan, sa trenutno najuspešnijim teniserima ‘velike trojke’ svih vremena u pogledu grend slem pobjeda.

Dok je Federer svojevremeno vodio čopor sa 20 trijumfa, od tada ga je pretekao Nadal, koji je ove godine povukao dva sa pobjedom na Australijan i Ju-Es openu.

Đoković je popravio svoj broj na 21 osvajanjem titule na Vimbldonu u singlu po sedmi put ovog leta, i ugrožava Federerov rekord od osam na najstarijem teniskom turniru na svetu.

Ipak, odnos između trojke ostaje srdačan uprkos njihovom velikom rivalstvu, koje je oduševilo ljubitelje tenisa.

Žaleći zbog Federerovih vesti, Nadal je rekao da je četvrtak bio tužan za njega lično i „za sportove širom svijeta“.

„Bilo mi je zadovoljstvo, ali i čast i privilegija podeliti sve ove godine sa vama, proživeti toliko neverovatnih trenutaka na terenu i van njega.

„Imaćemo još mnogo trenutaka koje ćemo deliti zajedno u budućnosti, ima još mnogo stvari koje treba da radimo zajedno, znamo to“, rekao je Nadal.