Kolašin: radi se na rješavanju infrastrukture auto-puta

Kolašin: radi se na rješavanju infrastrukture auto-puta

Otvaranjem auto-puta “Princeza Ksenija” Kolašin drugi grad i da lokalna uprava užurbano radi na rješavanju infrastrukturnih problema koji se odnose na parking, komunalnu infrastrukturu, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i vodosnabdijevanje, kazala je predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović na sastanku sa ambasadorkom Velike Britanije Karen Medoks, prenosi Pobjeda.

Šćepanović je tokom radnog sastanka upoznala Medoks i sa problemom planske dokumentacije, s obzirom na to da Planove tog tipa donosi izvršna vlast na državnom nivou.

– To pitanje je od velikog značaja za naš grad s obzirom na to da se susrijećemo sa ubrzanim razvojem i prilivom investicija – naglasila je Šćepanović.

Šćepanović je u razgovoru navela da je imala izuzetnu saradnju sa Ministarstvom turizma i Ministarstvom uređenja prostora gdje je na održanim sastancima bila dogovorena dinamika u vezi sa izradom Prostornog plana.

– Takođe je istakla da je Opština Kolašin finansijski stabilna, ali da svakako ima prostora za povećanje vlastitih prihoda, te da je na opštinske finansije uticao i program “Evropa sad” kojim su smanjeni prihodi Opštine, ali i pripadajuća sredstva iz Egalizacionog fonda – navode izz kolašinske opštine.

Ščepanović je navela da je u Fondu ekonomskog državljanstva “raspoloživo 15 miliona eura, od kojih se 14 miliona eura odnosi na investicije u Kolašinu”.

– Neophodno je da Vlada donese Odluku o raspodjeli tih sredstava kako bi mogli da planiramo projekte iz kapitalnog budžeta koje ćemo realizovati – zaključila je Ščepanović.

Radnu posjetu Opštini Kolašin, dodaju, ambasadorka Medoks završila je obilaskom Ski centra 1600 i šetnjom oko Biogradskog jezera.

Svoje impresije o “ambicioznim planovima za razvoj kapaciteta crnogorskih skijališta i destinacije za planinarenje s predivnim pogledima” podijelila je putem društvene mreže Tviter.

Medoks je zahvalila Ščepanović na vremenu koje je izdvojila za njenu zvaničnu posjetu, tokom koje su kako je napisala, razgovarali “o specifičnim potencijalima i izazovima u Kolašinu i uticaju nacionalnih politika na nivou opštine”.