Fudbaler Katara Al Tani predao novu ponudu od 6 milijardi dolara za Mančester junajted

Fudbaler Katara Al Tani predao novu ponudu od 6 milijardi dolara za Mančester junajted

Šeik Jasim bin Hamad Al Tani podneo je novu ponudu za kupovinu Mančester junajteda za koju se veruje da vredi oko 5 milijardi funti (6,12 milijardi dolara), izvestio je u subotu Skaj njuz.

Šeik Džasim, sin bivšeg katarskog premijera, pokrenuo je ponudu u februaru. Portparol koji je predstavljao šeika Jasima rekao je tada da je ponuda bila potpuno oslobođena dugova, preko fondacije Nine Tvo Šeika Jasima.

Mančester junajted nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Finski preduzetnik Tomas Zilijakus takođe je dao ponudu u četvrtak i rekao Rojtersu da je spreman da plati premiju za engleski fudbalski klub.

Britanski milijarder Džim Retklif, doživotni navijač Junajteda i osnivač proizvođača hemikalija INEOS, dao je ponudu za klub u februaru.

Sadašnji vlasnici Junajteda, porodica Glejzer, počeli su da razmatraju opcije za rekordnog 20-strukog šampiona Engleske u novembru, uključujući nova ulaganja ili potencijalnu prodaju, 17 godina nakon što su kupili klub sa Old Traforda.

Bilo kakva prodaja kluba verovatno bi premašila najveći sportski dogovor do sada, 5,2 milijarde dolara uključujući dug i investicije plaćene za Čelsi, rekli su izvori Rojtersu ranije.

Rival Junajteda iz Premijer lige Liverpul takođe je rekao da će istražiti mogućnost dovođenja investitora, dok je iransko-američki milijarder Džam Nadžafi trebao da pokrene ponudu od 3,75 milijardi dolara za Totenhem Hotspur, rekli su izvori Rojtersu u februaru.

Junajted je četvrti najbogatiji fudbalski klub na svetu, prema analizi kompanije Deloitte. Oni se široko smatraju jednim od najcenjenijih dobara u cijelom sportu.