Bivšeg boksera Džordža Formana tužile su dve žene optužujući ga za seksualno zlostavljanje

Bivšeg boksera Džordža Formana tužile su dve žene optužujući ga za seksualno zlostavljanje

Dvije žene koje su optužile američkog bivšeg bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Džordža Formana da ih je seksualno zlostavljao 1970-ih, podnele su tužbu sudu u Los Anđelesu.

Foreman (73) je negirao optužbe otkako su prvi put izašle u javnost prošlog mjeseca, a portparoli su pitanja o tužbama preneli u njegovu raniju izjavu.

Žene su u srijedu podnele odvojene tužbe pod pseudonimima Gven H. i Deniz F. Višem sudu okruga Los Anđeles.

Obe žene, sada u ranim 60-im, kažu da su prvi put srele Formana kao djeca jer su njihovi očevi bili Formanovi bokserski saradnici.

Deniz, stanovnica Los Anđelesa, optužila je Formana da ju je negovao kada je imala 8 godina i da je imao seks sa njom kada je imala 15, u jednom slučaju u hotelskoj sobi u San Francisku, navodi se u njenoj tužbi.

Gven, stanovnica Nevade, rekla je da je prvi put srela Formana kada je imala 9 godina i optužila ga da ju je seksualno zlostavljao i silovao kada je imala 15 i 16 godina, uključujući i u stanu na Beverli Hilsu. Rekla je da joj je Foreman rekao da će njen otac izgubiti posao bokserskog savjetnika ako se ne povinuje.

Forman je optužbe nazvao lažnim i neosnovanim.

„Tokom proteklih šest mjeseci, dvije žene su pokušavale da iznude milione dolara svaka od mene i moje porodice“, navodi se u njegovoj izjavi. „Ne biram tuče, ali ni ne bežim od njih.“

Foreman se u tužbama pominje kao DOE 1, ali je u njima opisan kao profesionalni bokser koji je pobjedio Džoa Frejzera 1973. i postao šampion svijeta u teškoj kategoriji pre nego što je izgubio titulu od Muhameda Alija 1974. godine.

Foreman je od tada postao poznat kao preduzetnik koji prodaje električnu mašinu za roštilj koja nosi njegovo ime.

Tužbe su podnete kao rezultat kalifornijskog zakona koji je stupio na snagu 2020. godine i kojim se privremeno ukida rok zastarelosti koji je sprečio žrtve seksualnog zlostavljanja u detinjstvu da podnesu građanske tužbe.

Obe žene traže suđenje poroti i da im se dodeli neodređeni iznos odštete.