Ambasadori zapadnih zemalja reagovali na novi ruski napad

Ambasadori zapadnih zemalja reagovali na novi ruski napad

Zapadne diplomate u Kijevu objavljuju reakcije kao odgovor na tekući ruski raketni napad na Ukrajinu, prenosi „Evropska istina“.

„Ponovo su eksplozije u Kijevu. Za sada ću nastaviti da radim u podrumu“, kratko je napisala britanska ambasadorka Melinda Simons.

„Još brutalniji raketni udari širom zemlje iz Rusije, koja pokušava da kazni Ukrajinu jer se usudila da ostane slobodna. Već sam videla snagu ukrajinskog naroda i znam da pokušaji Rusije da potčini Ukrajinu tako što će je gurnuti u hladnoću i tamu će trpjeti neuspjehe. Stojimo uz Ukrajinu“, odgovorila je američka ambasadorka Bridžit Brink.

Francuski ambasador Etjen de Ponsen podijelio je fotografiju iz podruma gde je morao da se preseli zajedno sa ukrajinskim ministrom.

„Ovo je svakodnevnica ambasade Francuske u Ukrajini. Radni sastanak sa zamijenikom ministra ekonomije Aleksandrom Hribanom prekinuli su ruski raketni udari. Nastavićemo ga u trezoru. Izražavam solidarnost sa Ukrajincima“, napisao je ambasador.

22. novembra popodne, Rusija je izvela još jedan masivan raketni udar, navodno pogodivši infrastrukturni objekat u Kijevu i stambenu zgradu u regionu.