Izgradnja gasovoda Barselona-Marsej mogla bi trajati 4-5 godina

Izgradnja gasovoda Barselona-Marsej mogla bi trajati 4-5 godina

Planirani podvodni cjevovod koji povezuje luke Barselona i Marsej verovatno neće pomoći u ublažavanju energetske krize u Evropi u kratkom roku, a Španija je u petak rekla da bi moglo proći najmanje četiri do pet godina da postane potpuno operativan. .

Zajednički projekat između Španije, Portugala i Francuske, dogovoren u četvrtak i nazvan BarMar, zamenjuje preko Pirineja MidCat gasovod za koji je Španija rekla da bi mogao da bude gotov do 2023. godine, ali je Francuska stavila veto. BarMar će se uglavnom koristiti za pumpanje zelenog vodonika i drugih obnovljivih gasova u evropsku mrežu.

Sve tri zemlje rekle su da bi gasovod takođe trebalo da privremeno omogući transport nekog prirodnog gasa kako bi se ublažili problemi u snabdevanju Evrope koji proističu iz ruske invazije na Ukrajinu. Međutim, do takvog olakšanja je još nekoliko godina.

„Ovo je projekat koji treba da bude izuzetno bezbjedan… Naša procijena je da će nam biti potrebno oko četiri do pet godina“, rekla je španska ministarka energetike Tereza ​​Ribera novinarima u petak.

Ona je dodala da veze između Španije i Francuske, kao i između ulazne tačke u Marseju i mreže vodonikovoda u centralnoj Evropi, tek treba da budu završene.

Decembarski je određen rok za kompanije koje su zadužene za izgradnju gasovoda da predstave detaljniji plan u kojem se navode njegova projektovana cena i trajanje, rekao je Ribera.

Ona je bila uverena u sposobnost španskog operatera gasne mreže Enagas (ENAG.MC) da isporuči, dodala je, ali je takođe bilo potrebno učešće njegovih francuskih i portugalskih kolega.

„Činjenica da se govorilo o „ne ranije od 2030.“ znači da još uvek postoje razilaženja po ovom pitanju“, rekao je Ribera, pozivajući se na izveštaje francuskih medija u petak.

Španski premijer Pedro Sančez je na sličan način govorio o detaljima novog plana.

„Ono što je sada važno jeste da pustimo tehničare da rade, pronađu sredstva, sebi postavimo zadatke, rokove i datume i naravno odredimo kako da podelimo troškove ove važne investicije“, rekao je on.

Fernando Garsija, analitičar komunalnih preduzeća RBC Capital Markets sa sjedištem u Londonu, rekao je da ruta BarMar-a „jasno“ neće riješiti kratkoročne probleme sa snabdijevanjem u Evropi.

„Evropa će verovatno imati problema sa snabdevanjem gasom najmanje do 2024. godine“, rekao je on, dodajući: „Zeleni vodonik je možda jeftiniji za proizvodnju na Iberijskom poluostrvu nego u Severnoj Evropi, ali cene, troškovi i infrastruktura su i dalje u velikoj meri detinjstvo“.

Gasovod BarMar bi takođe zamenio podvodnu gasnu vezu između Španije i Italije koja se nekada razmatrala, rekao je Ribera španskoj TV stanici Antena 3 ranije u petak.

Umesto toga, Španija sada razmatra novu pomorsku brodsku vezu između Barselone i italijanske luke Livorno za transport tečnog prirodnog gasa između dvije zemlje, rekla je ona.