Folksvagen: Svi brendovi obustavili plaćene aktivnosti na Tviteru

Folksvagen: Svi brendovi obustavili plaćene aktivnosti na Tviteru

BERLIN – Folksvagenovi brendovi obustavili su sve plaćene aktivnosti na Tviteru do daljnjeg, rekao je portparol kompanije u srijedu.

Ranije ovog meseca, Folksvagen, koji posijeduje Audi zajedno sa VW, Seat, Cupra, Lamborghini, Bentley, Ducati i Porsche, rekao je da je preporučio da brendovi pauziraju plaćeno oglašavanje na Tviteru do daljnjeg nakon što je Elon Musk preuzeo platforma, prenosi Rojters.

Portparol Folksvagena je rekao da su svi brendovi slijedili savijet, dok je Audi odlučio da zaustavi organske aktivnosti, kao što su direktne objave, i da odgovara samo na pitanja klijenata na veb stranici.

VirtschaftsVoche je ranije izvijestio da je Audi zaustavio sve aktivnosti na platformi društvenih medija, pozivajući se na izvore kompanije.

„Pažljivo pratimo situaciju i odlučićemo o narednim koracima u zavisnosti od razvoja događaja“, dodao je portparol Audija u izjavi Rojtersu.

Audi nije tvitovao od 1. novembra nakon što je prethodno tvitovao skoro svaki dan. Elon Musk preuzeo je vlasništvo nad Tvitterom krajem oktobra.