Više poginulih u pucnjavi u osnovnoj školi u Teksasu

Više poginulih u pucnjavi u osnovnoj školi u Teksasu

Naoružani tinejdžer je ubio 19 učenika i dvije odrasle osobe, prema zvaničnicima

Najmanje 19 učenika i dvije odrasle osobe, uključujući nastavnika, ubijeno je u utorak u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu, saopštili su državni zvaničnici. Osumnjičeni, 18-godišnji mladić, takođe je navodno pucao u svoju baku pre ubistva u školi.

Službenik Odeljenja za javnu bezbednost Sgt. Erik Estrada potvrdio je smrtne slučajeve za CNN u utorak uveče, nekoliko sati nakon što su lokalne bolnice prijavile priliv djece sa ranama od vatrenog oružja.

Guverner Greg Abot prokomentarisao je pucnjavu ranije u toku dana, identifikujući napadača kao Salvadora Ramosa, za kojeg je rekao da je „ubio užasno i neshvatljivo“.

Estrada je napomenuo da je i napadač ubijen.

Šef policije Uvaldea Pit Aredondo opisao je pucnjavu kao „incident sa masovnim žrtvama“ koji se dogodio oko 11.30 po lokalnom vremenu. Osnovna škola Rob ima učenike od 2-4 razreda.

„Sada mogu da potvrdim da imamo nekoliko povređenih, odraslih i učenika, i da imamo neke smrtne slučajeve. Osumnjičeni je u ovom trenutku preminuo“, rekao je Aredondo, dodajući da je izgleda da je ubica delovao sam.

Trenutno se malo zna o strelcu ili njegovom odnosu sa školom. Uvalde i državna policija, kao i agenti FBI i ATF-a, istražuju mesto događaja.