U Španiji zaplenjene nove koverte sa životinjskim očima

U Španiji zaplenjene nove koverte sa životinjskim očima

U Španiji je policija zaplenila iz pošte nove koverte sa životinjskim očima upućene ukrajinskim diplomatskim institucijama u cilju zastrašivanja, izvjestio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko, piše Evropska pravda.

Prema njegovim riječima, ovoga puta zaplenjene su tri koverte sa, kako se veruje, životinjskim očima, koje su adresirane na ambasadu Ukrajine u Madridu, generalni konzulat u Barseloni i konzulat u Malagi. U vezi sa „nalazima“ pokrenute su istražne radnje.

„Ukupno već imamo 21 slučaj pretnji ukrajinskim ambasadama i konzulatima u 12 zemalja. Kao što je Dmitro Kuleba već primetio, ukrajinske diplomate neće biti zastrašene niti slomljene. Nastavićemo da efikasno radimo na zaštiti Ukrajine od neprijatelja i naših pobeda“, napisao je Nikolenko na svojim Fejsbuk stranicama.

Ranije je šef MIP-a Kuleba izvestio da su paketi sa izopačenim pretnjama u vidu iscepanih životinjskih očiju zabeleženi u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Češkoj, Vatikanu i Francuskoj. .

Ambasadi Ukrajine u Madridu prošle srijede poslata je „poštanska bomba“, a diplomatsko predstavništvo je dobilo i paket sa tragovima krvi.