Osumnjičeni za pucnjavu u noćnom klubu u Koloradu prebačen iz bolnice u zatvor

Osumnjičeni za pucnjavu u noćnom klubu u Koloradu prebačen iz bolnice u zatvor

Osumnjičeni za masovnu pucnjavu u kojoj je ubijeno pet ljudi i ranjeno 17 u LGBTK noćnom klubu u Kolorado Springsu prebačen je u zatvor iz bolnice u kojoj je bio u policijskom pritvoru, saopštila je policija u utorak.

„CSPD je predao pritvor nad osumnjičenim iz Kluba K kancelariji šerifa okruga El Paso u zatvoru“, saopštila je policijska uprava Kolorado Springsa na Tviteru.

Policija je zadržala Andersona Lija Oldriča (22) na osnovu početnih optužbi, uključujući pet tačaka za ubistvo prvog stepena i krivična dela predrasuda. Tužioci su rekli da nakon što on izađe iz bolnice, očekuju da će podnijeti zvanične krivične prijave koje se mogu razlikovati.

Iako zvaničnici nisu naveli detalje o njegovim povredama, osumnjičenog je udario Richard Fierro, odlikovani bivši ratni veteran u Iraku i Avganistanu, u uspešnom pokušaju da zaustavi napad na Club K u drugom po veličini gradu u Koloradu.

Fierro je rekao da se takođe uhvatio u koštac sa revolverašem i od njega uzeo pištolj kojim je pretukao čoveka da bi se pokorio, dodajući da mu je pomogao još jedan čovek koji je izvadio pušku strelca, koju je Fijero opisao kao AR, i udario ga nogom.

Policija je identifikovala drugog čoveka kao Tomasa Džejmsa, kojeg je američka mornarica u utorak identifikovala jednog od svojih mornara.

Džejms, mornarički tehničar informacionih sistema druge klase, povređen je u pucnjavi u Kolorado Springsu i u stabilnom je stanju, navodi se u saopštenju mornarice. Nije odmah odgovorilo na zahtjev za dalji komentar.