Meksiku je nedostajala preciznost pred golom, kaže trener Martino

Meksiku je nedostajala preciznost pred golom, kaže trener Martino

Meksiko je pokazao intenzitet, ali je morao da bude efikasniji pred golom, rekao je selektor Herardo Martino posle remija 0:0 sa Poljskom na otvaranju Svjetskog prvenstva na stadionu 974 u utorak.

Meksiko, koji je eliminisan u 16 ​​finala na prethodnih sedam svjetskih prvenstava, imao je 14 pokušaja gola, ali samo četiri u gol.

Martinova ekipa je takođe uživala u većem posjedu lopte, ali bez Raula Himeneza koji je vodio napad, Henri Martin se mučio da završi šanse u petercu, a Aleksis Vega je bio kriv za propuštene prilike.

Krilo Hirving Lozano je vjerovatno bio njihov najbolji igrač, stvarajući šanse sa desnog krila.

„U prvom poluvrijemenu morali smo da budemo precizni pred golom“, rekao je Martino novinarima.

„Imali smo tri prilike u prvom poluvrijemenu, ali smo dobro radili u intenzitetu i kontrolisali tempo igre, a takođe smo pazili da Poljska ne ide u kontranapad.

„U drugom poluvrijemenu smo imali više izolovanih šansi sa Vegom i Čakijem (Lozano), posebno, ali onda smo u poslednjoj fazi meča mogli da pronađemo samo našeg centarfora.

„Nedostajalo nam je malo više preciznosti.

Žreb ostavlja Meksiko i Poljsku na po jedan bod u Grupi C posle jednog odigranog meča, dok je Argentina na dnu posle šokantnog poraza od 2-1 od lidera grupe Saudijske Arabije.

Meksiko će igrati protiv Argentine u subotu pre nego što će se četiri dana kasnije suočiti sa Saudijskom Arabijom.