Najmanje 11 poginulih, 15 ranjenih u napadu na ruski vojni poligon, javlja RIA

Najmanje 11 poginulih, 15 ranjenih u napadu na ruski vojni poligon, javlja RIA

Najmanje 11 ljudi je poginulo, a još 15 ranjeno na ruskom vojnom poligonu u subotu kada su dva napadača otvorila vatru na grupu dobrovoljaca koji su želeli da se bore u Ukrajini, javila je novinska agencija RIA.

Smrtonosni incident je samo poslednji u nizu velikih neuspeha za moskovske snage od invazije 24. februara.

RIA je, pozivajući se na ministarstvo odbrane, saopštila da su dvojica napadača ubijena nakon napada u jugozapadnoj oblasti Belgoroda, koja se graniči sa Ukrajinom. Rečeno je da su oni državljani bivše sovjetske republike, ali nisu dali nikakve detalje.

„Tokom obuke iz vatrenog oružja sa pojedincima koji su dobrovoljno izrazili želju da učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji (protiv Ukrajine), teroristi su otvorili vatru iz malokalibarskog oružja na osoblje jedinice“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane, prenosi RIA.

„U pucnjavi je smrtno ranjeno 11 osoba. Još 15 osoba sa ranama različite težine prebačeno je u zdravstvenu ustanovu“, navodi se u saopštenju.

RIA nije saopštila gde se napad dogodio. Vlasti u Belgorodu su više puta optuživale Ukrajinu za napade na ciljeve u gradu, uključujući dalekovode i skladišta goriva i municije.

Ukrajina nije preuzela odgovornost.