Zapalila se kula u Istanbulu

Zapalila se kula u Istanbulu

U turskom gradu Istanbulu u subotu uveče zapalio se stambeni toranj, zapalivši sva 24 sprata i prekrivši grad gustim oblakom dima. Požar je izbio u istom okrugu pogođenom eksplozijom prošle nedjelje.

Požar je izbio u zgradi u gradskoj četvrti Fikirtepe, javila je televizija Oda. Nakon što je krenuo na jednom od nižih spratova stambenog bloka, brzo se popeo na vrh zgrade, dodala je turska mreža.

Video snimci koji su podeljeni na društvenim mrežama pokazuju vatreni stub koji gori na jednoj strani zgrade, vjerovatno u kojoj se nalazi stepenište ili šaht za lift.

Stambeni blok je evakuisan, a vatrogasci su ubrzo stavili požar pod kontrolu. Nejasno je da li je neko povređen ili poginuo u požaru.

Požar je izbio manje od nedjelju dana nakon što je u eksploziji u trospratnoj zgradi u Fikirtepeu poginulo troje ljudi, uključujući desetogodišnju djevojčicu. Prvobitno okrivljeno za curenje gasa, a potom je utvrđeno da je eksplozija dijelo teroriste koji je proizvodio cijevne bombe u svom stanu. Istražitelji veruju da se fitilj slučajno zapalio i detonirao zalihu baruta.