U požaru u tržnom centru u Los Anđelesu poginulo je 17 mačaka u hotelu za kućne ljubimce

U požaru u tržnom centru u Los Anđelesu poginulo je 17 mačaka u hotelu za kućne ljubimce

Sedamnaest mačaka je ubijeno u hotelu za kućne ljubimce u Los Anđelesu, a vatrogasac je povređen u subotu rano ujutru kada je požar zahvatio tržni centar gde se nalazi objekat, saopštila je vatrogasna služba Los Anđelesa.

Više od 120 vatrogasaca upućeno je na požar u naselju Palms u Los Anđelesu nakon što je prolaznik prijavio požar oko 5.45, rekao je Brajan Hamfri, portparol vatrogasne službe.

Vatra je bila ograničena na nekoliko objekata, ali se gust dim izlio kroz susedne firme, uključujući hotel za kućne ljubimce pod nazivom Cat Place LA, rekao je Hamfri.

„Nažalost, 17 mačaka je stradalo na licu mesta. Dve su spašene i spašene“, rekao je Hamfri, koji je rekao da su vatrogasci pokušali da ožive pogođene mačke, ali na kraju nisu uspeli.

Dve mačke koje su preživele predate su vlasniku objekta i prebačene su na veterinarsku negu. Njihovo stanje nije poznato, rekao je on. Poruka ostavljena u hotelu za kućne ljubimce nije odmah vraćena.

Povređenih civila nije bilo, a uzrok požara nije poznat. Povređeni vatrogasac je prebačen u obližnju bolnicu i očekivalo se da će preživeti, rekao je Hamfri.