Kokain vredan 450.000 dolara zaplenjen iz točkova invalidskih kolica

Kokain vredan 450.000 dolara zaplenjen iz točkova invalidskih kolica

Carinici na međunarodnom aerodromu Kenedi u Njujorku zaplenili su kokain u vrednosti od 450.000 dolara od putnice koja je švercovala drogu u točkovima svojih invalidskih kolica, saopštile su federalne vlasti.

Bista se dogodila 10. novembra kada su službenici carine i granične patrole zaustavili ženu koja je putovala iz Punta Kane u Dominikanskoj Republici sa invalidskim kolicima čiji se točkovi nisu okretali, rekli su zvaničnici agencije.

Policajci su rendgenski snimili invalidska kolica i primetili „anomaliju“ na sva četiri točka, rekli su zvaničnici CPB-a u saopštenju za javnost. Policajci su proverili gume i pronašli beli prah koji je bio pozitivan na kokain, rekli su.

Ukupno 28 funti (12,7 kilograma) kokaina ulične vrednosti od 450.000 dolara uklonjeno je sa točkova, rekli su zvaničnici.

Žena, dominikanska državljanka po imenu Emelinda Paulino De Rivas, uhapšena je pod optužbom za krijumčarenje i predata Istraži za unutrašnju bezbednost. Nije bilo jasno da li je imala advokata koji bi mogao da komentariše.

„CBP je postojan i odlučan u radu sa našim partnerima na identifikaciji transnacionalnih kriminalnih mreža odgovornih za uvoz ove smrtonosne droge u naše komšiluke. Francis J. Russo, direktor terenskih operacija CBP-a u Njujorku, rekao je. „Misija CBP-a je da čuva granice i ulazne luke 24/7, 365 dana u godini kako bi se sprečilo da ove opasne droge potencijalno ubiju našu porodicu, prijatelje i komšije.