Đoković se nada da će igrati u SAD uprkos tome što nije vakcinisan

Đoković se nada da će igrati u SAD uprkos tome što nije vakcinisan

Novak Đoković zatražio je od američkih vlasti specijalnu dozvolu da uđe u Sjedinjene Američke Države kako bi igrao teniske turnire u Kaliforniji i Floridi uprkos tome što nije vakcinisan protiv korona virusa, rekao je u sredu prvorangirani Srbin.

Uprava za bezbednost saobraćaja saopštila je da će zahtev da se strani putnici u vazdušnom saobraćaju u potpunosti vakcinišu protiv ove bolesti biti na snazi najmanje do sredine aprila. Turnir u Indijan Velsu igraće se od 6. do 19. marta, a Majami open je na programu od 20. marta do 2. aprila.

„Trenutno je sve u toku“, rekao je Đoković na svom poligonu u Beogradu. „Imam veliku želju da budem tamo.

„Zaista sam zahvalan turnirima u Indijan Velsu i Majamiju (zvaničnici) i zajednici na njihovoj javnoj podršci i želeli bi da mogu da igram na njihovim turnirima.

Đoković je jedan od najistaknutijih sportista koji je nevakcinisan protiv COVID-19.

Prošle godine je 35-godišnji Đoković deportovan iz Australije uoči Australijan opena zbog vakcinalnog statusa. Đoković se vratio na turnir u januaru nakon što je Australija ukinula svoj strogi mandat za vakcinu kako bi osvojio svoju 22. grend slem titulu, izjednačivši rekord sa Rafaelom Nadalom.

Đoković je u sredu rekao da Nadal ostaje njegov najveći rival na terenu uprkos usponu 19-godišnjeg Španca Karlosa Alkarasa, koji je bio na vrhu liste pre nego što ga je povreda noge sprečila da igra na Australijan openu.

„(Alkaraz) je verovatno sledeća najveća stvar u našem sportu, ili je već tu. rekao je Đoković. „Samo osećam da je rivalstvo sa Nadalom nešto što je teško eliminisati.

„Nadal je bio najveći rival i verovatno će ostati najveći rival kojeg sam ikada imao u karijeri.

Đoković je ove nedjelje postigao još jednu prekretnicu u svojoj teniskoj karijeri tako što je izjednačio nemačku velikanu Štefi Gaf sa 377 nedelja na vrhu svetske rang liste.

„Očigledno, Štefi Graf je jedna od najvećih legendi našeg sporta, i muškog i ženskog tenisa, i neko kome se zaista divim i poštujem“, rekao je Đoković. „Tako da je, naravno, veoma laskavo što sam u stanju da izjednačim njen rekord i očigledno imam mogućnost da ga oborim i sledeće nedelje.

Đoković je rekao da će njegov sledeći turnir biti Dubai Open sledeće nedelje.