KK Partizan odustao od Superlige Srbije

KK Partizan odustao od Superlige Srbije

Košarkaški klub Partizan saopštio je da neće igrati u plej-ofu Superlige Srbije i da je završio sezonu 2021/22.

Kako AntenaM prenosi, Beogradski klub je u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu saopštio je je takvu odluku donio nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa ABA lige.

Navodi se poslije svih apela koji su stizali i iz Crvene zvezde i Partizana, na svih pet utakmica su se dešavali brojni incidenti koji su dovodili do prekida, ugrožavanja bezbjednosti igrača i članova stručnog štaba, delimičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i brukanja srpske, odnosno regionalne košarke pred čitavim košarkaškim svijetom.

Saopšteno je da klub želi da pošalje poruku kako više ne želi da bude dio huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu“.

„Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana i Crvene zvezde bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svijet. Istovremeno, klub tim činom ostavlja prostor svim relevantnim faktorima da do početka nove sezone sjednu i donesu rješenje koje će spriječiti da se slične stvari ikada ponove“, piše u saopštenju Partizana.

Navodi se da je želja Partizana da Beograd i naša Srbija imaju dva predstavnika u Evroligi, kao i da takvim ponašanjem pojedinaca i njihovim nesankcionisanjem, do ostvarenja te želje nikada neće doći.

„Partizan će u narednom periodu učiniti sve što je u njegovoj moći da se godinama nagomilavani problemi u Košarkaškoj ligi Srbije konačno riješe i da se liga iz pozicije u kojoj pojedinci imaju monopol na donošenje svih bitnih odluka vrati pod okrilje nacionalnog Saveza koji bi bio garant jednakih uslova za sve“, piše u saopštenju.

Poručeno je da je takav stav kluba jedinstven i da su podržali svi njegovi članovi, od Uprave, predsjednika, stručnog štaba, do igrača.

„Partizan još jednom upućuje javni apel da se problemi koji potresaju srpsku i regionalnu košarku riješe zajedničkim naporima. Samo tako ćemo moći da idemo naprijed“, zaključuje se u saopštenju Partizana.

Partizan je u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije trebalo da igra protiv FMP-a.