ABA liga predstavila trofej „Dejan Milojević“

ABA liga predstavila trofej „Dejan Milojević“

Predstavnici ABA lige otkrili su danas kako izgleda trofej „Dejan Milojević“, koji će od ove sezone dobijati MVP regionalnog takmičenja.

Dejan Milojević, preminuo je od posljedica srčanog udara u Americi.

„Trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki dio Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrijednosti i snage. Osnova trofeja je napravljena tako da ima četiri strane koje simbolizuju četiri sezone koje je igrao u ABA ligi.Trofej je visok 13 inča, odnosno 33 centimetra što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju tri reda koji simbolizuju tri MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio“, navodi se u saopštenju ABA lige.

Milojević je rekorder regionalnog takmičenja sa tri uzastopne MVP titule. Uz to, imao je i najbolji individualni nastup, kada je u pobjedi Budućnosti nad Lovćenom 3. januara 2004. ostvario indeks korisnosti 59.

Milojević je u ABA ligi igrao za FMP Železnik, Budućnost i Partizan, a bio je trener Mege i Budućnosti.