Takmičenje kamila među atrakcijama na marginama Svjetskog prvenstva

Takmičenje kamila među atrakcijama na marginama Svjetskog prvenstva

Kao i svi dobri takmičari, Nazaa’a je pokazala ne samo blistavu ljepotu već i staloženost i gracioznost.

Trepnula je trepavicama i blesnula zubatim osmehom televizijskim kamerama na Svetskom prvenstvu u Mzajenu, takmičenju održanom u katarskoj pustinji oko 25 kilometara od Dohe i Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Nazaa’a, imajte na umu, je kamila.

Zamislite da se izložba pasa u Vestminsteru ukrstila sa izborom za mis Amerike, osim, ​​pa, kamila.

Nazaa je veličanstveno svetlokoso stvorenje koje je pobedilo nekoliko preliminarnih rundi i stotine drugih kamila da bi pobedilo na takmičenju u Katar Camel Mzaien Clubu u petak.

Događaj, koji je osmišljen da podigne kulturnu svest posetilaca Svetskog prvenstva, sponzorisalo je Ministarstvo sporta i omladine, u saradnji sa Vrhovnim komitetom za isporuku i nasleđe, lokalnim organizacionim komitetom Svetskog prvenstva.

Nazaa je bila jedna od 15 kamila koje su se takmičile za krunu, paradirajući od strane navijača dok je nosila ogrlice ukrašene draguljima i ogrnute nizovima dragog kamenja.

„Mislio sam da je naša kamila bolja od Ronalda i Mesija“, našalio se Jasim al Kuvari, deo porodice koja poseduje Nazaa.

Ovi događaji se redovno održavaju širom Bliskog istoka, gde su ljudi generacijama povezani sa kamilama.

„Ovo je naša kultura. Ovo je davno, od naših očeva i dedova“, rekao je Al Kuvari. „Danas je takmičenje, takmičenje u lepoti. Sviđaju nam se ove kamile. Dajemo im imena. To je kao porodica.“

Posjetioce je dočekao džingl kamila „Dobro došli na takmičenje kamila” i poslužio karak, začinjen čaj sa mlekom. Vlasnici i njihove porodice sedeli su u klimatizovanom luksuznom šatoru sa crvenim baršunastim stolicama i staklenim zidom da posmatraju takmičenje.

Glavna atrakcija su bile čistokrvne ženke kamila. Takmičari prave nekoliko prolaza ispred tribine navijača koji navijaju za svog favorita. Postoji i takmičenje u muži, a nagrada ide kamili koja proizvede najviše mleka.

Ne budite zabune, ovo je ozbiljno takmičenje: doktor je u osoblju kako bi se uverio da životinje ne koriste filere ili botoks da bi bile lepše. Prošlog decembra desetine kamila su diskvalifikovane sa Festivala kamila kralja Abdulaziza u Saudijskoj Arabiji zbog kozmetičkih poboljšanja.

Onda je tu novac: pobjednici, drugoplasirani i trećeplasirane kamile dobijaju trofeje. Vlasnici Nazaa zaradili su 200.000 katarskih rijala (55.000 dolara). Kamila koja proizvede najviše mleka osvaja 15.000 rijala.

„Od detinjstva sam sa kamilama i njihovim takmičenjima“, rekao je vlasnik kamila Hamad al Greisi. „Deve su bile tamo pre aviona i automobila. Zvali su ih pustinjski brodovi. nakon modernih vozila, kamile su postale manje popularne, ali i dalje zauzimaju veliko mjesto u našoj kulturi.”