Selin Dion otkazuje nastupe zbog sindroma „ukočene osobe“

Selin Dion otkazuje nastupe zbog sindroma „ukočene osobe“

Selin Dion je obustavila sve nastupe nakon što joj je dijagnostikovan retki neurološki poremećaj.

U emotivnoj video poruci objavljenoj na francuskom i engleskom u četvrtak na Instagramu, Dion je rekla da sindrom ukočene osobe izaziva grčeve koji utiču na njenu sposobnost da hoda i pjeva.

„Nažalost, grčevi utiču na svaki aspekt mog svakodnevnog života, ponekad izazivaju poteškoće kada hodam i ne dozvoljavaju mi da koristim glasne žice da pevam na način na koji sam navikla“, rekla je ona.

Dion je rekla da nije imala izbora osim da odloži svoju turneju „Courage“, koja je trebalo da počne u februaru nakon nekoliko odlaganja. Njeni nastupi u proleće 2023. pomereni su za 2024., a njeni letnji koncerti 2023. su otkazani.

„Nedostaje mi da vas sve vidim, da budete na sceni, da nastupate za vas. Uvek dajem 100% kada radim svoje emisije, ali moje stanje mi ne dozvoljava da vam to dam trenutno“, rekla je ona.

Sindrom ukočene osobe uzrokuje krute mišiće i bolne grčeve mišića, koje mogu izazvati stvari kao što su glasni zvukovi ili lagani dodir. Uzrok nije poznat, ali se smatra da je autoimuni poremećaj. Teški slučajevi mogu izazvati poteškoće u hodanju i pogrbljeno držanje.

Dion, koja ima pet Gremi nagrada i dve Oskara, najprodavanija je umjetnica svih vrijemena sa hitovima kao što su „I’m Alive“ i „Mi Heart Vill Go On“.