Nema opasnosti od eksplozije rakete koja je pala u Moldaviji – Ministarstvo unutrašnjih poslova

Nema opasnosti od eksplozije rakete koja je pala u Moldaviji – Ministarstvo unutrašnjih poslova

Stručnjaci za deminiranje, koji su pregledali raketu koja je u ponedeljak pala na teritoriju Moldavije u blizini granice sa Ukrajinom, izjavili su da nema opasnosti od njene eksplozije.

Ovo je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Moldavije, piše „Evropska istina“.

Eksplozivno-tehnički stručnjaci Bombteha pregledali su tijelo rakete i još četiri elementa rakete pronađena na različitim mestima i došli do zaključka da na ovom istraženom objektu nema eksplozivnih materija“, navodi se u izveštaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Moldavije je dodalo da se istraga o okolnostima pada rakete nastavlja, a radi bezbednosti, granična policija je pojačala patrole i povećala nivo borbene gotovosti u oblasti Brihena i Oknice. inspekcijske stanice.

Kako je saopšteno, ranije u ponedeljak, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Moldavije otkrili su projektil u blizini grada Bričani, koji se nalazi u blizini granice sa Ukrajinom. Pored toga, tokom granatiranja moldavsko državno preduzeće Moldelektrica prijavilo je prekid u sistemu napajanja.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je da pad rakete na teritoriju Moldavije nakon ruskog raketnog napada na Ukrajinu još jednom dokazuje da ruski raketni teror predstavlja ogromnu pretnju ne samo za bezbjednost Ukrajine, već i za bezbjednost susednih zemalja.