Djevojka ubijena, još jedna teško povrijeđena u napadu nožem u Njemačkoj

Djevojka ubijena, još jedna teško povrijeđena u napadu nožem u Njemačkoj

Njemačka policija saopštila je da je 14-godišnja devojčica umrla, a 13-godišnja devojčica teško povređena nakon što ih je u ponedeljak napao muškarac nožem na putu do škole.

Policija u jugozapadnom gradu Ulmu saopštila je da su prvaci reanimirali stariju devojčicu pre nego što je hitno prebačena u bolnicu nakon napada oko 7:30 ujutru u obližnjem gradu Ilerkirhbergu.

„Uprkos svim naporima lekara, ona je umrla tamo“, navodi se u saopštenju policije. Mlađa devojčica ostaje u bolnici sa teškim povredama, ali nije životno opasnim, rekli su oni. Obe žrtve su imale njemačko državljanstvo.

Policajci su uhapsili 27-godišnjeg muškarca u skloništu za izbeglice u blizini mesta napada. Muškarac, koji je pronađen sa povredama i nožem, poreklom je iz Eritreje, saopštila je policija. Privedena su i druga dva muškarca.

Istražitelji su pokušavali da utvrde motiv napada i da li su se osumnjičeni i devojke poznavali prije nego što se dogodio.

Visoki nemački bezbednosni zvaničnik izrazio je šok zbog napada.

„Tugujem sa ubijenom devojkom i žarko se nadam da će povređena oporaviti svoje zdravlje“, napisao je ministar unutrašnjih poslova Nank Faeser na Tviteru. „U ovom trenutku moje misli su sa njihovim porodicama.“

Policija je u svom saopštenju pozvala ljude da se uzdrže od izazivanja sumnji prema izbeglicama, tražiocima azila i drugim strancima.