Kanibal se izjasnio krivim da je pojeo Grindr dejt

Kanibal se izjasnio krivim da je pojeo Grindr dejt

Rođen u Mičigenu Mark Dejvid Latunski priznao je da je nožem ubo Kevina Bejkona, upola mlađeg studenta i frizera kojeg je upoznao u aplikaciji za gej sastanke Grindr, pre nego što mu je izvadio i pojeo testise. On se u četvrtak na sudu izjasnio krivim po optužbama za otvoreno ubistvo i sakaćenje tela dve godine nakon što su njegovi advokati prvobitno tražili da se izjasni o neuračunljivosti.

Saslušanje sledećeg meseca će utvrditi da li je Latunski osuđen za ubistvo prvog ili drugog stepena – oba sadržana u optužbi za otvoreno ubistvo – ili za ubistvo iz nehata.

Dok bi 52-godišnjak mogao da se suoči sa doživotnim zatvorom, činilo se da su advokati Latunskog više zabrinuti zbog implikacija promene izjašnjavanja njihovog klijenta nego on. Advokat Mari Chartier, koja je prvobitno predložila odbranu od ludila, rekla je sudu da: „Iako ovo nije ishod koji [kolega branilac] gospodin Krause i ja mislimo da je u najboljem interesu gospodina Latunskog, mi moramo da sledimo g. Želje Latunskog… dosledno je bio vrlo jasan, više puta, više puta, o svom izboru i svom obrazloženju.”

Latunski i Bekon su se poklopili na Grindru i sastali u kući Latunskog na sastanku. Kanibal je tvrdio da mu je Bekon rekao da je samoubistvo, na šta je on odgovorio da može pomoći mlađem čoveku da „nestane“ i predložio je da upotrebi nož. Kada je Bekon navodno rekao „uradi to“, Latunski ga je ubo u potiljak, a zatim mu prerezao vrat – navodno da bi se uverio da ne pati – pre nego što ga je obesio naopačke i nožem uklonio testise.

„Latunski je rekao da obično jede ostrige Stenovitih planina i rekao je da je umesto da jede one u svom zamrzivaču, odlučio da koristi testise Kevina Bejkona“, svedočio je detektiv policije države Mičigen Sardžent Džejms Mur.

Bekonovo telo otkriveno je u podrumu kuće Latunski u gradu Benington samo nekoliko dana nakon njihovog sudbonosnog susreta na Badnje veče.

Policija istražuje mogućnost da je Latunski umešan u druge zločine. Dok su razgovarali sa još dvojicom muškaraca koje je pokupio kod Grindra koji je navodno pobegao iz svog doma krajem 2019. godine, nije podignuta optužnica; jedan čovek se čak vratio kući Latunskog kasnije te noći.