Apple podržava novo pokretanje muzike

Apple podržava novo pokretanje muzike

Apple Inc (AAPL.O) podržava muzički startup koji je pokrenuo jedan od njegovih bivših rukovodilaca.

Kompanija, nazvana Gamma, je zamisao bivšeg globalnog kreativnog direktora Apple Music-a Larija Džeksona i veterana muzičkog direktora Ike Ioussefa. Pozicionira se kao alternativa tradicionalnim izdavačkim kućama.

„Umetnici koji oblikuju današnju kulturu ne samo da stvaraju muziku, već i video zapise, filmove, podkaste, modu i još mnogo toga“, rekao je Džekson u saopštenju u sredu. „Ne bi trebalo da skaču kroz više obruča da bi se izrazili.

Gamma kaže da će podržati kreiranje sadržaja – bilo da se radi o muzici, video zapisima ili podkastovima, i da će obezbediti audio i video distribuciju preko Vidia-e, kompanije koju je kupila u decembru 2022.

Rani projekti će uključivati rad sa Snup Dogom i njegovim katalogom Death Rov, Rikom Rosom i Naomi Kembel, rekao je Gama. Takođe planira da sarađuje sa Eldridžom Toda Bolija, čije investicije uključuju Los Anđeles Dodžerse, koji su veliki sponzor.

Među investitorima startapa je i nezavisni studio A24. Gama je odbila da komentariše objavljeni izveštaj da ima pristup kapitalu od oko milijardu dolara.