Musk kaže da očekuje da će „s vrijemenom“ pronaći novog generalnog direktora Tvitera

Musk kaže da očekuje da će „s vrijemenom“ pronaći novog generalnog direktora Tvitera

Milijarder Elon Musk, koji je upravo preuzeo funkciju izvršnog direktora Tvitera nakon kupovine kompanije, rekao je da ne želi da bude izvršni direktor nijedne kompanije.

Musk je u srijedu stao na klupu za svedoke na sudu u Delaveru kako bi se branio u tužbi akcionara osporivši kompenzacioni paket koji mu je dodelio Teslin odbor direktora, a koji potencijalno vredi više od 55 milijardi dolara.

Dok je svedočio, Musk je rekao: „Očekujem da ću skratiti vreme na Tviteru i da nađem nekog drugog da vodi Tviter tokom vremena“, prema više medijskih izveštaja.

Preko noći je poslao mejl preostalom osoblju na Tviteru, rekavši da je to kompanija za softver i servere u srcu i zamolio je zaposlene da do četvrtka uveče odluče da li žele da ostanu deo posla.

Musk je napisao da će zaposleni „trebati da budu izuzetno tvrdokorni“ da bi napravili „probojni Tviter 2.0“ i da će za uspeh biti potrebni dugi sati visokog intenziteta.

Musk, koji je takođe na čelu Tesle i SpaceKs-a, rekao je da će Tviter biti mnogo više vođen inženjeringom, a zaposleni koji pišu „odličan kod“ čine većinu tima.

Milijarder, koji je krajem oktobra završio preuzimanje kompanije u San Francisku vrednom 44 milijarde dolara, otpustio je veliki deo svoje radne snage sa punim radnim vremenom putem e-pošte početkom ovog meseca i očekuje se da će eliminisati nebrojeni broj ugovornih poslova za one koji su odgovorni za borbu protiv dezinformacija i drugih štetnog sadržaja. Brojni inženjeri su takođe na Tviteru rekli da su otpušteni ove nedelje nakon što su rekli nešto kritično prema Masku, bilo javno na Tviteru ili na internoj tabli za poruke za zaposlene na Tviteru.

Musk je obećao da će ublažiti ograničenja onoga što korisnici mogu da kažu na platformi. Iako je bio kritikovan sa skoro svih strana zbog potencijalnog otvaranja kapije na Tviteru mržnji i drugom štetnom govoru, on je pokušao da uveri oglašivače, koji donose većinu prihoda društvene platforme, da bilo kakve promene pravila neće oštetiti njihove brendove udruživanjem. ih sa štetnim sadržajem.

Musk je takođe naznačio da planira da nastavi 29. novembra Tviter-ovu premijum uslugu — koja daje oznake za „verifikaciju“ plavim čekom svima koji su spremni da plaćaju 8 dolara mesečno. Milijarder je u tvitu rekao da će ponovno pokretanje biti kasnije ovog meseca u nastojanju da se uveri da je usluga „čvrsta“.

Musk je zamolio radnike da kliknu da na link dostavljen u mejlu ako žele da budu deo „novog Tvitera“. On je rekao da su zaposleni imali do 17 časova. Eastern u četvrtak da odgovorite na vezu. Zaposleni koji do tog vremena ne odgovore dobiće tromesečnu otpremninu, navodi se u imejlu.

„Koju god odluku da donesete, hvala vam na naporima da Tviter bude uspešan“, napisao je Mask.