Argentina savladala UAE sa 5-0 na zagrevanju za Svijetsko prvenstvo

Argentina savladala UAE sa 5-0 na zagrevanju za Svijetsko prvenstvo

Lionel Mesi je odigrao cijelu utakmicu na finalnom zagrijevanju za Svijetsko prvenstvo u Argentini i postigao gol u porazu Ujedinjenih Arapskih Emirata rezultatom 5:0 u sredu, pošto su favoriti prije turnira produžili niz neporaženosti na 36 utakmica. .

Mesi je postigao četvrti gol za svoj tim neposredno prije odmora, a namestio je i Hulijana Alvareza da otvori gol u 17. minutu. Anhel di Marija je dva puta postigao pogodak između.

Selektor Argentine Lionel Skaloni napravio je četiri izmjene na poluvrijemenu, ali je odlučio da ne odmara svog zvijezdnog igrača, ostavljajući Mesija punih 90 minuta.

Napadač Intera Hoakin Korea postigao je peti gol gostiju na sat vremena.

Argentina počinje Svijetsko prvenstvo protiv Saudijske Arabije 22. novembra. U Grupi C se takođe sastaje sa Meksikom i Poljskom.

„Uvjereni smo“, rekao je vezista Rodrigo De Pol. Ali za mnoge će to biti njihovo prvo Svijetsko prvenstvo, tako da će prva utakmica biti veoma važna.

Ranije je kasni gol Andreja Kramarića bio dovoljan da Hrvatska pobedi Saudijsku Arabiju sa 1:0 u Rijadu.

Zvijezda Hrvatske Luka Modrić odigrao je samo poslednjih 25 minuta, dovoljno da se Kramarić postavi za pobednika u 82. Kramarić je još uvek morao da izbjegne pet saudijskih defanzivaca pre nego što je postigao svoj 20. međunarodni gol na daljoj stativi.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić počeo je sa nepoznatom postavom i postepeno dovodio svoje etablirane igrače. Vezista Čelsija Mateo Kovačić, napadač Hofenhajma Kramarić, vezista Totenhema Ivan Perišić i Modrić Real Madrida ušli su u igru u drugom poluvremenu.

Francuski trener Saudijske Arabije Erve Renar takođe je napravio brojne izmjene u drugom poluvremenu. Njegov tim ima težak zadatak u Grupi C protiv Argentine, Meksika i Poljske.

Hrvatska je u Grupi F zajedno sa Belgijom, Kanadom i Marokom.

Njemačka je kasnije igrala u Omanu, dok je Poljska igrala protiv Čilea na poslednjem zagrevanju za Svijetsko prvenstvo. Meksiko i Švedska su nakon toga trebalo da igraju u Gironi u Španiji.