Talibani prijavili eksploziju džamije u vladinom ministarstvu u Kabulu

Talibani prijavili eksploziju džamije u vladinom ministarstvu u Kabulu

Eksplozija je u srijedu pogodila džamiju u zgradi vladinog ministarstva u Kabulu dok su se radnici i posetioci molili, rekao je talibanski zvaničnik.

Popodnevna eksplozija odjeknula je u džamiji Ministarstva unutrašnjih poslova, nadležnog za bezbednost i sprovođenje zakona u zemlji.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, kojeg je imenovao talibani, Abdul Nafi Takor, napisao je u tvitu: „Nažalost, došlo je do eksplozije u (n) pomoćnoj džamiji u kojoj su se molili neki radnici Ministarstva unutrašnjih poslova i posetioci. Kasnije ćemo podeliti detalje.”

Nije rekao da li je džamija unutar ministarstva ili u njegovoj blizini. Nije bilo neposrednih informacija o žrtvama niti preuzimanja odgovornosti.

Eksplozija u džamiji uslijedila je nakon prošlonedeljnog bombaškog napada na obrazovni centar u Kabulu u kojem su poginule čak 52 osobe, prema podacima Asošijeted presa, što je više nego dvostruko više od broja poginulih koji su priznali talibanski zvaničnici.

Razlog manjeg broja poginulih od strane talibana nije odmah bio jasan. U prošlosti su ponekad bili spori da potvrđuju brojke o žrtvama nakon napada.

Talibanski bezbednosni zvaničnici su prvobitno rekli da je 19 ljudi ubijeno u Visokom obrazovnom centru Kaaj, a zatim su tokom vikenda revidirali broj poginulih na 25.

Međutim, Asošijeted pres je direktno razgovarao sa rođacima 39 ubijenih i dobio imena i druge informacije o preostalih 13.