Zakazivanje na magnetnu i skener imaju prednost onkološki pacijenti

Zakazivanje na magnetnu i skener imaju prednost onkološki pacijenti

Onkološki pacijenti Kliničkog centra Crne Gore imaju prioritet prilikom zakazivanja snimanja na magnetnoj rezonanci i skeneru u Centru za radiološku dijagnostiku, saopšteno je iz KCCG-a,prenosi Pobjeda.

Da bi ostvarili to pravo, a ukoliko uput za snimanje CT i MR sa terminom koji nije u skladu sa prijedlogom onkologa za kontroni pregled, treba da se, objašljavaju u KCCG-u, pacijenti jave Zaštitniku prava pacijenata ili direktno osoblju na šalteru u Centru za RTG koji će im zakazati pregled u neophodnom vremenskom intervalu.

– Takođe podsjećamo javnost da, uz onkološke pacijente i niz drugih ranjivih grupa ima pravo prvenstva prilikom prijema u Centru za kliničko laboratorijsku dijagnostiku, i to: pacijenti oboljeli od malignih bolesti, pacijenti koji primaju imunosupresivnu terapiju, pacijenti oboljeli od ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti- osobe sa posebnim potrebama i autizmom, trudnice i pacijenti koji treba da rade Test opterećenja glukozom (OGTT) i specifična testiranja vezana za definisane vremenske intervale – navedeno je u saopštenju KCCG-a.

Pacijenti iz ove ranjive grupe treba da se jave na prioritetni šalter gdje, tvrde u Kliničkom centru, dobijaju sve potrebne usluge što je prije moguće.

– Nadamo se da ćemo i na ovaj način olakšati pristupačnost i unaprijediti kvalitet usluga koje pružamo – poručuju U KCCG-u.