Završena šetnja 10.  Montenegro Prajda

Završena šetnja 10. Montenegro Prajda

Završena je šetnja u okviru 10. jubilarnog Montenegro Prajda koji se ove godine održavao pod sloganom „Nema više ali“, uz poruku da crnogorsko društvo mora maksimalno poštovati osnovna ljudska prava i da kompromisa ne može biti. Povorka je išla od Trga nezavisnosti preko Ulice slobode, bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, a nakon toga Bokeškom, ulicama Marka Miljanova, Novaka Miloševa, nazad do gradskog trga, prenosi Rtcg.

Predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegro Danijel Kalezić je kazao da se 10. prajd održava u momentu kada je društvo polarizovano i podijeljeno na mnogo načina.

Kalezić je naglasio da se društvo dijeli po mnogim osnovama.

„To smo vidjeli i sinoć. Vidjeli smo donosioce odluka koji su protiv Prajda. Nas je više nego onih koji žele da nam uskrate prava, ne mogu da nas pobijede na bilo koji način. Protiče Prajd u znaku potpune zaustavljene primjene strategije o LGBT osobama. Očekujem od ministra za ljudska prava koji je sa nama da ispuni sve što je obećao“, poručuje Kalezić.

Ističući da su izostala djela, poručio je da neće pristati da dođu na Prajd, da se fotografišu sa njima.

„Mi hoćemo rezultate. Nema više ali“, poručio je Kalezić.

Više, dodaje, ne prave kompromise u odnosu na njihova ljudska prava.Na Trgu su brojni učesnici NVO sektora i ambasadorka Velike Birtanije Karen Medoks.