Đoković u finalu nakon povlačenja Medvedeva

Đoković u finalu nakon povlačenja Medvedeva

Novak Đoković je u subotu izborio plasman u finale Otvorenog prvenstva Astane nakon što se bivši rival u finalu US Opena Daniil Medvedev povukao iz polufinala zbog povrede noge.

Đoković je u drugom setu postigao taj-brejk i izjednačio meč sa 4-6, 7-6 (6), ali Medvedev nije mogao da nastavi obračun, za koji je ATP kasnije rekao da će biti jedan od najboljih. utakmice godine na muškoj turneji.

„Pri rezultatu 1-0 u taj-brejku u drugom setu osetio sam škljocaj u levoj nozi kada sam udario sa leve strane u otvorenom stavu“, objasnio je Medvedev za Šampionat u Rusiji.

„Prvo sam mislio da bi to mogao biti grč. Nakon tačke, shvatio sam da nije. Odmah sam osetio da sam povukao mišić. Vrti mi se u glavi“, dodao je Medvedev.

„Zaista se nadam da njegova povreda nije ništa ozbiljna“, rekao je Đoković.

„Poznajem Danila, on je sjajan momak, on je borac, on je veliki takmičar. Ne bi se povukao [sa] utakmice ako ne bi osećao da [može] da nastavi ili [ako to ne bi] pogoršalo njegovu povredu. Rekao mi je da je povukao mišić aduktor na nozi.

„Bio je to tako tesan meč, posebno u drugom setu. Vjerovatno bih rekao da je bio bolji igrač na terenu u oba seta – priznao je Đoković.

„Borio sam se i pokušavao da pronađem način. Pronašao sam način da pobedim u drugom, ali samo sam tužan zbog turnira i ovih ljudi koji su uživali u bitci, i zbog Daniila što je tako moralo da se završi.”

Jedanaesti susret Đokovića i Medvedeva bio je njihov prvi u 2022. godini, a Đoković je vodio u seriji 6-4.

Đoković će se u nedelju u finalu suočiti sa Stefanosom Cicipasom, jer želi da postane uzastopni šampion na turniru i osvoji svoju 90. krunu na nivou turneje nakon pobede u Tel Avivu prošlog vikenda.

Cicipas, koji je u drugom polufinalu pobjedio Andreja Rubljova rezultatom 4-6, 6-4, 6-3, u prijethodnim susretima zaostaje za Đokovićem sa 7-2.