Za djecu iz socijalno ugroženih porodica pokloni od kompanije One

Za djecu iz socijalno ugroženih porodica pokloni od kompanije One

Kompanija One je u partnerstvu sa Udruženjem Roditelji odlučila da tabletima i novčanom donacijom obezbijedi bezbrižan početak školske godine za djecu iz socijalno ugroženih porodica, prenosi Pobjeda.

Tanja Ašanin, koorinatorka programa Učionica družionica kazala je da se na njihovoj evidenciji danas nalazi oko 500 porodica u stanju socijalne potrebe, i da se taj broj sa početkom škole u septembru, kada su kućni budžeti dodatno opterećeni, čak uvećava.

Direktor korporativnih poslova u kompaniji One Srđan Šišić, prilikom uručenja donacije, kazao je da su zajedništvo i spremnost da dijelimo dio najljepših ljudskih vrlina.One pak, kada je riječ o doprinosu da djeca imaju jednake uslove života, postaju i obaveza nas odraslih.

Zato, podijelimo, jer zajedno možemo više – rekao je Šišić ispred kompanije One koja se pridružila humanitarnoj akciji Udruženja Roditelji koja se odvijala upravo pod ovim sloganom.Akciji koja je ove godine realizovana 12. put, a čiji je cilj pomoć socijalno ugroženim porodicama da pripreme djecu za predstojeću školsku godinu, kompanija One dala je svoj doprinos donacijom 15 tablet računara, dok su njeni zaposleni udružili snage u prikupljanju novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora.

Šišić je istakao da kao dio telekomunikacione industrije, One ima važnu ulogu u procesu digitalne transformacije društva. Prevashodno, kako je rekao, to uključuje doprinos djeci u smislu digitalnog opismenjavanja, što ima posebnu važnost u uslovima zdravstvene krize i online učenja čemu smo svjedočili tokom prethodne dvije godine. Izrazivši nadu da će tablet računare ipak koristiti samo kao dopunsko sredstvo za učenje, direktor korporativnih poslova kompanije One poželio je mališanima srećan početak školske godine.