17% više gostiju na budvanskoj rivijeri nego prošle godine

17% više gostiju na budvanskoj rivijeri nego prošle godine

Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi 22.480 registrovanih gostiju, što je 17 odsto više u odnosu na prošlu godinu, saopšteno je lokalne Turističke organizacije.

U hotelima odmara 11.770 turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Velike Britanije, Češke, Poljske i Egipta. U odnosu na 2021. godinu, turista u hotelima je više za 30 odsto.

U ostalim vidovima smještaja je, dodaju, registrovano 480 gostiju.

Prema podacima Turističke organizacije opštine Budva i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi oko 32.000 gostiju, odnosno 23 odsto više nego u istom periodu prošle godine.Najveći udio u ukupnom broju dolazaka za prvih sedam mjeseci u hotelima, ostvarili su gosti iz Srbije, Albanije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Poljske, Rusije i Hrvatske. Kada su u pitanju vanevropske zemlje, najveći broj dolazaka ostvaren je sa tržišta Izraela, Sjedinjenih Američkih Država, Kine i ostalih i azijskih zemalja“, zaključuju u saopštenju.

izvor Pobjeda