U zatvoru u Spužu pronađeno više telefona u zavarenom dnu šerpe

U zatvoru u Spužu pronađeno više telefona u zavarenom dnu šerpe

Više mobilnih telefona pronađeno je u zavarenom dnu šerpe koju je jedan od posjetilaca krenuo da unese u zatvor u Spužu, kazali su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Oni su Portalu RTCG dostavili fotografije o oduzetim predmetima, ističući da će uložiti maksimalne napore da spriječe sve oblike kriminalnih postupaka.Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) kazali su da su pronašli i oduzeli veću količinu nedozvoljenih materija, stvari i predmeta.
Pretresli su takozvane „štekove“, a način doturanja je prebacivanje preko spoljne ograde kompleksa zatvora. Takođe, posjetioci unose te predmete na poseban način, a ponekad to rade i službena lica.Uprava UIKS-a ističe da je o svemu obaviješteno tužilaštvo.

„Kada je u pitanju doturanje putem prebačaja, ističemo da je veličina kompleksa 33 hektara, koja se graniči sa privatnim imanjima, a dužina spoljne ograde tri kilometra, te ograničeni resurski službe obezbjeđenja poguduju organizovanom djelovanju u dotiranju nedozvoljenih stvari i materija.
U ovim slučajevima riječ je o djelovanju organizovanih kriminalnih grupa, koje posjeduju značajnu logistiku očito i neograničena finansijska sredstva usmjerena na to da zatvorena lica dobiju nedozvoljene stvari i materije“, poručili su iz UIKSA.

Rtcg