U Belorusiji je pronađeno do 300 „militanta” koji su u Ukrajini bili pripremljeni za invaziju

U Belorusiji je pronađeno do 300 „militanta” koji su u Ukrajini bili pripremljeni za invaziju

Šef Komiteta državne bezbjednosti Belorusije Ivan Tertel rekao je da su strane specijalne službe pripremile „od 100 do 300 militanata” u Ukrajini za „oružanu invaziju” na belorusku teritoriju. Tertel je takvu izjavu dao u utorak u eteru državnog TV kanala „Belorusija 1”.

Prema riječima šefa beloruskog KGB-a, „obukom militanata“ angažovani su strani instruktori u Ukrajini, Poljskoj i Litvaniji.

„Postoje i drugi scenariji. Oni uključuju, posebno, pripremu serije terorističkih napada na našu teritoriju, uzimajući u obzir činjenicu da stvaramo zajedničku grupu trupa iz Ruske Federacije. Izvršenje terorističkih napada na železnicu , izvršenje terorističkih napada na putu kretanja vojnih formacija naših i naših savjeznika.“ – kaže Tertel.

Prema njegovim riječima, iza ovoga stoje „CIA i druge moćnije specijalne službe, koje stoje iza specijalnih službi zemalja satelita“.

„Razgovor sa agresorima je kratak: biće nastavljena praksa zaustavljanja terorističkih napada uz pomoć vatrenog oružja. Svaki ulazak destruktivnih snaga na našu teritoriju biće poslednji“, uveravao je Belorusiju šef KGB-a.

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je 10. oktobra sazvao hitan sastanak bezbjednosnih snaga, na kojem je najavio umješanost vojske Unije i obećao Ukrajini „Krimski most-2“, a takođe i najavio povratak ruskih trupa u Belorusiju.

O tome koliko je ozbiljna pretnja ulaska Belorusije u rat u bliskoj budućnosti – pogledajte video „Evropska istina“ ili pročitajte članak Lukašenko se sprema da napadne: koje pretnje je beloruski diktator sposoban da sprovede.