Ronaldo napušta Mančester junajted nakon kritika na račun kluba

Ronaldo napušta Mančester junajted nakon kritika na račun kluba

Napadač Mančester junajteda Kristijano Ronaldo odmah će otići, saopštio je u utorak tim Premijer lige, označavajući gorak kraj druge utakmice portugalskog kapitena na Old Trafordu nakon što je rekao da se osećao izdanim od strane kluba.

Eksplozivni intervju za TalkTV ovog meseca — u kome je Ronaldo takođe rekao da ne poštuje menadžera Erika ten Haga — stavio ga je na klimavo tlo u klubu kome se vratio u avgustu 2021. nakon što je sa njima osvojio osam velikih trofeja od 2003. do 2009. godine.

Junajted je prošle nedjelje saopštio da će se pozabaviti Ronaldovim komentarima tek nakon utvrđivanja potpunih činjenica i dodao prošlog petka da su pokrenuli „odgovarajuće korake“ kao odgovor.

„Kristijano Ronaldo će sporazumno napustiti Mančester junajted, sa trenutnim efektom. Klub mu se zahvaljuje na ogromnom doprinosu u dva perioda na Old Trafordu, postigao je 145 golova u 346 nastupa, i želi njemu i njegovoj porodici sve najbolje u budućnosti“, Junajted navodi u saopštenju.

„Svi u Junajtedu su i dalje fokusirani na nastavak napretka tima pod Ten Hagom i zajednički rad na uspehu na terenu.

Prošlog mjeseca Ten Hag je rekao da je Ronaldo odbio da uđe kao zamjena protiv rivala iz Premijer lige Totenhem Hotspur, kada je napadač prošao kroz tunel sa nekoliko minuta igre nakon što je stavljen na klupu.

Ovaj 37-godišnjak tada nije bio deo tima koji se suočio sa Čelsijem sledeće subote pre nego što se vratio u sastav.

Ronaldo je kasnije u intervjuu rekao da je zažalio što je otišao rano protiv Sparsa, ali je dodao da je njegova odluka da ode uslijedila zato što se osećao „isprovociranim“ od Ten Haga.

Ronaldo je u izjavi u utorak rekao da voli klub i navijače.

„… To se nikada neće promjeniti“, dodao je on. „Međutim, osećam se kao pravo vreme da tražim novi izazov. Želim timu uspjeh u nastavku sezone iu budućnosti.“