Osam migranata je poginulo pokušavajući da pređu reku Rio Grande u Sjedinjene Države

Osam migranata je poginulo pokušavajući da pređu reku Rio Grande u Sjedinjene Države

Osam migranata je poginulo, a 37 je spaseno dok su pokušavali da pređu reku Rio Grande u Sjedinjene Države u blizini Igl Pasa u Teksasu, saopštili su u petak američki carinski zvaničnici.

Agenti granične patrole, zajedno sa lokalnim vatrogasnim i policijskim agencijama, tragali su za mogućim dodatnim žrtvama dan nakon incidenta u četvrtak, rekao je portparol Carine i granične zaštite Rik Pauza.

Agenti američke granične patrole priveli su ukupno 53 migranta, uključujući 37 spašenih iz reke, rekao je Pauza. Vlasti Meksika uhapsile su 39 osoba.

Teksas je bio u centru žestoke nacionalne debate o ilegalnoj imigraciji koja će verovatno igrati ulogu na novembarskim izborima na sredini mandata.

Federalni i lokalni zvaničnici pokušavaju da lociraju blizu desetak dece migranata bez pratnje, nakon što je policija u Hjustonu izrazila zabrinutost u vezi sa njihovim boravištem, preneo je Rojters u petak.

Smrt i nestala deca naglašavaju izazove za administraciju predsednika Džoa Bajdena jer se suočava sa rekordnim brojem djece bez pratnje koja stižu na jugozapadnu granicu.