Serena Vilijams pala u trećem kolu Ju-Es opena, očekuje se povlačenje

Serena Vilijams pala u trećem kolu Ju-Es opena, očekuje se povlačenje

Prkosna Serena Vilijams emotivno se oprostila od Ju-Es opena porazom u trećem kolu od Ajle Tomljanović u petak, u, možda, poslednjem meču u singlu u njenoj blistavoj karijeri.

Poraz je uvek bio težak za progutanje za žestoko konkurentnu Vilijamsovu i bez sumnje ju je poraz sa 7-5 6-7 (4) 6-1 od 46. rangirane Australijanke zapeo do srži.

Ali nakon radosnog uleta u treće kolo, nije bilo sramote poraza od žestokog Tomljanovića, što je omogućilo 23-strukom osvajaču grend slem turnira da izađe dostojanstveno i uzdignute glave.

Njena tri meča, naglašena pobedom u drugom kolu nad drugom svijetskom teniserkom Anet Kontaveit, bila su poklon njenim fanovima, nemilosrdni stav koji se nikada nije predao zbog kojeg je njena teniserka dominantna više od dvije decenije bila prikazana sve do poslednje tačke.

Uvek spreman za borbu, 40-godišnjak je izašao zamahujući, nateravši Tomljanovića da ode sa distance. Australijancu je bilo potrebno šest meč lopti da bi zadao nokaut udarac i okončao zadivljujuću tri plus-satnu igru.

Vilijamsova je prošlog meseca nagovestila svoju nameru da se povuče, rekavši da se „udaljila od tenisa“, ali nikada nije potvrdila da je US Open njen poslednji događaj.