Košarka: Srbija ubedljivo pobjedila Holandiju

Košarka: Srbija ubedljivo pobjedila Holandiju

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo i bez većih muka savladala je selekciju Holandije u prvom meču na Evropskom prvenstvu. Turnir je započet na pravi način, pošto su „orlovi“ upisali pobjedu i delovali dominantno uz doziranu igru i odlično raspodeljenoj minutaži.

Nisu se „orlovi“ sastali sa selekcijom Holandije u fudbalu, ili pak one u basketu 3×3, već sa košarkaškim timom, koji je bio apsolutni autsajder protiv tima Srbije koji je jedan od glavnih konkurenata za medalju.

„Orlovi“ su na pravi način započeli takmičenje na Evropskom prvenstvu. Srbija nije potcijenila protivnika, a poznato je da se nekada unapred pobjeđene utakmice, ne odviju po planu.

Igrali su izabranici Svetislava Pešića taman onoliko koliko je bilo potrebno da se nijednog trenutka ne uđe u neku veću nervozu i da se pitanje pobednika ne dovodi u pitanje.

Utakmica je poslužila i za nastavak građenja timske hemije i pobedničke atmosfere, pošto su sada naši košarkaši vezali pet pobeda, uključujući susrete sa Italijom, Njemačkom, Grčkom, Turskom i sada Holandijom.

Takođe, selektor je uradio dobar posao što se tiče raspodele minuta, pošto je iskoristio svih 12 igrača.

Svih 12 reprezentativaca naše zemlje imalo je dvocifren broj minuta, a svaki se i upisao na listu strelaca, što je uvek lepo za videti.

Meč je poslužio i za povratak do skoro povređenog Nemanje Nedovića na parket, a očekuje se da će i njegova minutaža rasti iz utakmice u utakmicu.

Bilo kako bilo, Srbija je odradila posao, postigla stotku, upisala pobedu na startu prvenstva, kombinovala sastav, tip odbrane, uigravala napade, ali i pokazala svoj kvalitet, kako individualni, tako i timski.

Kada god bi Holandija, na krilima fantastičnog De Jonga (Nije Frenki, već Vorti) uspevala da se rezultatski vrati u meč, Srbija bi na krilima svojih lidera – Micića i Jokića, shvatala situaciju ozbiljnije i svojim prepoznatljivim minijaturama vraćali Srbiju u zonu komfora.

Srbija je ponovo imala blage probleme kada MVP dvojac Micić – Jokić nije bio na parketu, pa će dodatno morati da radi na „autopilotu“ kada oni nisu u igri. 

izvor RTS