Đoković u finalu Tel Aviv Opena

Đoković u finalu Tel Aviv Opena

Novak Đoković igraće svoje prvo finale od osvajanja Vimbldona u julu nakon što je u subotu pobjedio Romana Safiulina u polufinalu Otvorenog prvenstva Tel Aviva.

Srbin je ispratio 104. igrača svijeta Safiulina u dva seta rezultatom 6-1, 7-6 (7-3).

Pao je na samo tri poena zaostatka u prvom setu, ali je njegov protivnik povisio igru u drugom.

Đoković je servirao za meč pri rezultatu 5-4 u jednom trenutku u drugom setu, ali je Safiulinova otpornost rezultirala taj brejkom.

Ipak, čekajući da završi svoju treću pobedu u nizu u setu u Izraelu ove nedelje, Đoković je uspeo da završi nerešen rezultat u polufinalu za 95 minuta.

„Mislim da je to bio veoma konkurentan meč, posebno u drugom setu“, rekao je Đoković posle meča.

„Moram da kažem da sam danas u drugom setu bio prilično emotivan na terenu, bilo je dosta tenzije, a to je i zbog njegovog agresivnog stila tenisa. Veliki servira, a kada ima vremena, tako je čvrst iz forhend i bekhend ugla.”

„Znao sam da moram da ostanem veoma jak i da će on definitivno podići nivo u drugom setu, što se i dogodilo.

„Servirao sam za meč i odigrao nekoliko izgubljenih poena, ali svaka mu čast što je uzvratio. Bilo je to jedno prijatno veče na terenu sigurno – dodao je Đoković.

Turnir u Tel Avivu je drugi Đokovićev od Vimbldona zbog statusa nevakcinisanog zbog čega nije mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države da igra US Open na Flešing Medouzu, koji je prošlog meseca osvojio Karlos Alkaraz.

On je prošlog vikenda igrao Lejver kup u Londonu, što je pružilo ambijent za oproštaj generacijskog rivala Rodžera Federera od profesionalnog tenisa, a sada će u nedelju igrati protiv drugog nosioca Marina Čilića iz Hrvatske, koji je pobedio Konstanta Lestjena iz Francuske sa 7-5, 6- 3 u drugom polufinalu.

Pobjeda prvog nosioca Đokovića je zapečatila ulazak u njegovo prvo finale na tvrdoj podlozi od kada je pobedio na Mastersu u Parizu prošle godine.

Nedeljno finale u Tel Avivu pružiće mu šansu da osvoji treći turnir na nivou turneje 2022. godine nakon trijumfa na Vimbldonu i Otvorenom prvenstvu Italije na šljaci u maju.