Održan sastanak predstavnika radnika nikšićke Željezare i premijera Abazovića

Održan sastanak predstavnika radnika nikšićke Željezare i premijera Abazovića

Radnici nikšićke Željezare Toščelik ponovo su se jutros okupili ispred zgrade Vlade, nakon čega je održan sastanak njihovih predstavnika sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem, prenosi Pobjeda.

Prema riječima predstavnika radnika Ivana Vujovića, ovo je prvi put da su izašli zadovoljni sa sastanka.

Vujović navodi da im je rečeno da su predstavnici turske kompanije dolazili u Crnu Goru i da su saopštili da su spremni da koriguju cijenu za prodaju Željezare.

Podsjećanja radi, iz Toščelika su inicijalno ponudili nikšićkom biznismenu Miodragu Davidoviću da kupi Željezaru za 25 miliona eura, dok je Davidović kazao da je spreman da plati 15 miliona.

Ono što je takođe novost sa današnjeg sastanka, jeste da je radnicima rečeno da je država spremna da uđe jednim dijelom u Željezaru, a navodno bi, kako bi odmicale investicije potencijalnog kupca Davidovića, oni polako izlazili iz fabrike, kazao je Vujović.

On je ocijenio i da za njih ključno to što je država stala iza radnika, a prema njegovim riječima tokom jula bi trebalo da se nastave pregovori oko prodaje.

Na prethodnom sastanku na kojem je razgovarano o sudbini nikšićke Željezare dogovoreno je da će radnici primati plate do 1. septembra, kada bi trebalo da bude jasnije ko bi mogao biti novi vlasnik ove kompanije.