Njemačka kaže da je otmičar Drezdena vjerovatno bio „zbunjen“ vuk samotnjak

Njemačka kaže da je otmičar Drezdena vjerovatno bio „zbunjen“ vuk samotnjak

Njemačke vlasti saopštile su da su u subotu okončale osumnjičeno uzimanje talaca u istočnom gradu Drezdenu od strane, kako se činilo, psihički zbunjenog čoveka koji je delovao sam, nakon evakuacije tržnog centra u istorijskom centru grada.

Osumnjičeni otimač taoca, 40-godišnji muškarac, preminuo je od povreda koje je zadobio tokom policijske akcije oslobađanja dvojice talaca, koji su nepovređeni, saopštila je policija.

„Ogorčen sam činom nečega što izgleda kao psihološki zbunjena osoba koja deluje sama“, rekao je Armin Šuster, ministar unutrašnjih poslova države Saksonije, gde se Drezden nalazi.

Novinski list TAG24 ranije je citirao policiju koja je rekla da se veruje da je Nemac ubio svoju 62-godišnju majku u stambenoj zgradi u kvartu Prohlis u Drezdenu, jugoistočno od centra grada.

U njemu se navodi da je policija rekla da je uzimanje talaca u tržnom centru Altmarkt-Galerie povezano sa ubistvom, ali je odbila da pruži dodatne detalje.

Policija je saopštila da ponovo otvara centar Drezdena, iako će tržni centar ostati zatvoren.

„Sve čisto! Situacija sa taocima u #Drezdenu je završena!“ saopštila je policija na Tviteru.

Incident dolazi u trenutku kada je bezbednost pomerena u fokus u Nemačkoj, nakon što su istražitelji ranije ove nedjelje osujetili zaveru krajnje desnice da se zbaci njemačka vlada i postavi aristokrata na čelo nove države.