MUP traži hitan tender da policija ne bi ponovo pješačila

MUP traži hitan tender da policija ne bi ponovo pješačila

MUP traži hitno otvaranje pregovaračkog postupka kako bi se produžio ugovor o korišćenju 139 patrolnih vozila.

Scenario od maja prošle godine kada je pred turističku sezonu Uprava policije zbog isteka finansijskog lizinga privremeno ostala bez službenih automobila neće se dogoditi i ovog ljeta – jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova tražilo da se hitno otvori pregovarački postupak kako bi se, do kupovine novih automobila, na još 12 mjeseci produžio ugovor o korišćenju 139 patrolnih vozila.

Kako bi se izbjeglo da policija ostane bez patrolnih vozila, pregovarački postupak moraće da se obavi u kratkom roku jer prošlogodišnji ugovor o produženju lizinga sa kompanijom “S Leasing” ističe 23. juna ove godine, a MUP je za tu namjenu predvidio da će do kraja 2022. godine platiti 420.000 eura.

”Kako bi se obezbijedila funkcionalnost u radu policijskih službenika, potrebno je, do nabavke novih vozila, sprovesti hitno postupak nabavke, kako bi se za period od isteka važećeg ugovora (od 23. juna 2022. godine) pa do nabavke novih vozila obezbijedilo da policija ima patrolna vozila”, piše u informaciji MUP-a dostavljenoj Vladi.

Vlada je na prošloj sjednici usvojila predlog MUP-a o produženju lizinga za policijske automobile, kupljene u februaru 2018. godine, dok se ne okonča tender za nabavku novih 130 vozila za potrebe UP, koji je raspisan tek 17. februara 2022. godine.