Milović: Nemam veze sa autom u kojem je nađena droga

Milović: Nemam veze sa autom u kojem je nađena droga

U toku je kontrolno saslušanje ministra pravde Andreja Milovića , glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novović a i šefa Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predraga Šukovića o potencijalnim zloupotrebama u toj jedinici policije u slučaju afere Do Kvon i drugih aktuelnih bezbjednosnih pitanja pred Odborom za bezbjednost i odbranu.

Šuković je kazao da podatke o Miloviću na posjeduje kao šef SPO, već koordinator sektora za borbu protiv kriminala što je bio nekoliko mjeseci.

„Milović svih ovih mejseci pod maskom napada SPO, a podržava SDT. U ovoj državi mene još niko, sem glavnog tužioca, nije pitao za brojke i rezultate SPO. I ugrubo rečeno, sa deset ljudi manje smo jači od bivšeg SPO, možda to nekom ne znači, meni znači“, rekao je šef SPO.

Dodao je da je jasno zašto Milović vrši napade na njega.

Pročitao je dopis bosanske Agencije za istrage i zaštite, u kojem se navodi da je 15.06. na području Sarajeva izvršen pretres vozila koje je vlasništvo Andreja Milovića, a koje je tog dana koristilo osoba koja je uhapšena zbog prevoza opojne droge. Navodilo se da uhapšeni nije imao punomoćje za korišćenje vozila.

„Ovo je vozilo Andreja Milovića, nafilovano drogom, sa spremnim bunkerom. S ovim vozilom Milović prelazi granicu Crne Gore, ovo vozilo prijavljuje u imovinskom kartonu. Nikada nije saslušavan zbog ovoga i niko nije znao za ovo. Šta je sumnja… Gdje je punomoćje ako si prodao auto? Poslije izbora Milović ima kontakte sa raznim licima iz kriminalne sredine, jedno je i M.M. koja je njegova djevojka, bezbjednosno interesantno lice, i u vezi je bila sa jednim od šefova organizovane kriminalne grupe najjačom na ovim prostorima. U septembru, Milović poziva Nikolu Terzića i traži da se to lice skine sa zabrane ulaska u Srbiju i Terzić meni to saopštava. To preko mene neće završavati niko“, istakao je Šuković.

Šuković je na Odboru pokazao fotografije sa društvenih mreža, na kojima je Milović u društvu osoba sa optužnica SDT-a.

„Nastavak ovoga, o kontaktima sa OKG, pretežno sa sjevera Crne Gore, govorićemo na zatvorenom dijelu sjednice“, dodao je šef SPO.

Novović je kazao Pejovićevoj da nije u mogućnosti da da odgovore na njena pitanja.

Milović je rekao da je, u slučaju vozila koje pominje Šuković, sve dokazano, da automobil nije preveden i da mu Šuković namjerno kreira aferu.

„To vozilo sam rijetko i vozio. Nekada ga je koristio moj tast, tada sam i prelazio granicu sa njim i predao sam dokaze da više nemam veze sa tim vozilom. To je čak treći vlasnik od prodaje vozila, neko iz Nikšića. Ne mogu ja da odgovaram za to što neko kasnije uzme moje vozilo i sa njim napravi krivično djelo“, kazao je Milović na Odboru.

Istakao je da Novović zna sve oko tog slučaja. Ta informacija je, dodao je stara šest-sedam mjeseci.

„Po pitanju emotivnih partnerki, meni je ta priča degutantna“, dodao je.

Što se tiče fotografije iz jedne diskoteke, gdje je u društvu osobe iz OKG, ministar je odgovorio:

„Na tim fotografijama je i pripadnik SPO, desna ruka gospodina Šukovića. Upravo taj čovjek je bio u separeu sa čovjekom koji je Šukoviću dva puta pordaje stan ispod cijene. Ja se ne sastajem po jazbinama, moje veze sa OKG-om nijesu kao vaše.“

„Stojim na raspolaganju, ako treba opet da me sasluša SDT…“, dodao je Milović.

Kada je u pitanju turski državljanin Binali Čamgoz, Milović je kazao da je odluka o izručenju diskreciono pravo ministra pravde.

„Imate mnoge duge slučajeve gdje su ministri postupali kao ja“, istakao je on.