Kirjos kažnjen zbog pljuvanja i nepristojnosti na US Openu

Kirjos kažnjen zbog pljuvanja i nepristojnosti na US Openu

Vatreni Australijanac Nik Kirjos kažnjen je sa 7.500 dolara zbog „pljuvanja i čujnih nepristojnosti“ tokom njegove pobede u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD u sredu, rekli su Rojtersu organizatori turnira.

Kazna je bila najveća do sada izrečena igraču na turniru.

Finalista Vimbldona je održavao neprekidan dijalog sa samim sobom tokom svoje pobede od 7-6(3) 6-4 4-6 6-4 nad Francuzom Bendžaminom Bonzijem, ali je prekipelo kada je dobio brejk kasno u četvrtom setu.

Odmah je pljunuo u pravcu lože svojih igrača i opsovao čoveka za koga je smatrao da mu nije dovoljna podrška. „Idi kući ako nećeš da me (psovke) podržiš, brate“, vikao je tokom promene.

Kirjos se takođe požalio na miris kanabisa tokom njegovog noćnog meča na stadionu Luis Armstrong, rekavši da je zabrinut da bi to moglo da pogorša njegovu astmu.

Novčane kazne za nesportsko ponašanje nisu ništa novo za 27-godišnjaka koji ima veliki servis.

On je kažnjen jer je pljunuo prema navijaču posle pobede u prvom kolu na ovogodišnjem Vimbldonu i ponovo zbog psovke sudije tokom svoje žestoke pobede u četvrtom kolu nad Stefanosom Cicipasom.

Kirgiosovu tuži za klevetu i obožavateljica koju je optužio da je izgledala kao da je popila „700 pića“ tokom njegovog poraza u finalu mejora na travi, gde je takođe grdio članove lože svojih igrača.