Grupa građana pokušala da spriječi Milatovića da uđe na konvenciju na Cetinju

Grupa građana pokušala da spriječi Milatovića da uđe na konvenciju na Cetinju

Grupa građana Cetinja pokušala je danas da spreči predsedničkog kandidata pokreta Evrope sad Jakova Milatovića da uđe u Sportski centar na Cetinju na predizbornu konvenciju. Milatović je morao uz pomoć obezbeđenja i policije da uđe u Sportski centar.

Kako se vidi na video snimku objavljenom na društvenim mrežama, Milatoviću je nekoliko osoba pomoglo da uđe nakon što je prošao kroz gomilu gde su ga pojedinci gurali i psovali.

Grupa građana okupila se ispred Sportskog centra na Cetinju kako bi izrazili protest, između ostalog i zbog uloge Jakova Milatovića tokom nasilnog ustoličenja Mitropolita Joanikija u Cetinju 5. septembra 2021. godine.

Okupljeni ispred zgrade Sportskog centra, gde je za 17 sati bila zakazana konvencija Milatovića, nosili su transparente i sa porukama koje citiraju njegove navodne izjave poput „Pa što ako na Cetinju pogine 10 Crnogoraca“.

Mediji su ranije objavili da je on to navodno rekao u noći ustoličenja. Tokom sinoćne predsedničke debate on nije negirao da je to rekao već je samo upitao jednog od predsjedničkih kandidata odakle vama ta informacija.