Bar: Podnijeta krivična prijava protiv Opštinskog odbora Bošnjačke stranke i predsjednice istog

Bar: Podnijeta krivična prijava protiv Opštinskog odbora Bošnjačke stranke i predsjednice istog

Grupa građana Bara podnijela je krivičnu prijavu protiv barskog odbora Bošnjačke stranke (BS) i Edine Dešić koja je predsjednica istog.

Mnogi mediji su juče 08.02.2024. prenijeli saopštenje Edine Dešić, predsjednice Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Baru o navodnim prijetnjama koje se šire putem određene Viber grupe, gdje se navodi da je učenicima islamske vjeroispovjesti u OŠ „Meksiko“ u Baru upućena poruka „Nož, žica, Srebrenica“.

Ubrzo nakon ovog saopštenja, Ministarstvo prosvjete i uprava pomenute škole u potpunosti su demantovali ovu infomaciju, iznoseći konkretne dokumente.

Međutim, kako navode iz Grupe građana Bara, očigledno je da je u pitanju ciljana izmišljotina g-đe Dešić i OO BS Bar. zbog čega su odlučili da podnose krivičnu prijavu protiv nje i OO BS Bar.

„Ovim putem Grupa građana Bara podnosi krivičnu prijavu protiv Edine Dešić i OO BS Bar zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Poznato je da je Bar grad sa nadaleko poznatim međunacionalnim i vjerskim skladom, koji očigledno smeta Bošnjačkoj stranci i Edini Dešić čije djelovanje ugrožava tradicionalan suživot Barana svih vjera i nacija“ – ističu iz Grupe građana Bara i očekuju da će Osnovno državno tužilaštvo Bara prihvatiti njihovu krivičnu prijavu, te nakon spovedene istrage, na bazi lako dokazivog djela na osnovu činjenica podignuti optužni predlog protiv Edine Dešić i OO Bošnjačke stranke Bar.