Tijelo pronađeno na deponiji pre 17 godina konačno je identifikovano

Tijelo pronađeno na deponiji pre 17 godina konačno je identifikovano

Muškarac pronađen mrtav na deponiji u Masačusetsu prije 17 godina konačno je identifikovan korišćenjem savremene forenzičke tehnologije, a na osnovu okolnosti, vlasti su pokrenule sumnjivu istragu smrti.

Tijelo pronađeno na deponiji Fall River 29. avgusta 2005. potvrđeno je kao Leon Braun, 41, iz Bostona, objavila je kancelarija okružnog tužioca Bristola Tomasa Kvina III u saopštenju u četvrtak.

Identifikacija je napravljena korišćenjem naprednih tehnika identifikacije otiska prsta i koristila je poboljšanjima federalnog automatizovanog sistema identifikacije otiska prsta, navodi se u saopštenju.

Smrt se smatra sumnjivom jer se veruje da je Braunovo telo kiperom prevezeno na deponiju. Takođe, Braun je imao multiplu sklerozu i teško je hodao, a proteze za noge koje je inače nosio nisu bile na njemu i nisu pronađene na drugom mestu na deponiji, saopštile su vlasti.

Identifikaciju Brauna izvršio je projekat neidentifikovanih tela okružnog tužioca, proširenje njegove jedinice za hladne slučajeve.

„Svaki od ovih ljudskih ostataka bio je živa osoba koja je imala nade i ljudsko dostojanstvo“, rekao je Kvin u saopštenju. „Učiniti sve što je moguće da ih identifikujemo je ključni prvi korak u utvrđivanju šta im se dogodilo.