Štutgart i dalje bez pobjede posle remija 0-0 protiv Kelna

Štutgart i dalje bez pobjede posle remija 0-0 protiv Kelna

Štutgart je bez pobjede počeo sezonu u Bundesligi, ali je uspieo da remi 0:0 protiv neporaženog Kelna u nedjelju uprkos tome što je veći deo drugog poluvremena igrao sa 10 igrača.

Napadač Štutgarta Luka Fajfer isključen je u 56. minutu zbog strašnog meča protiv Tima Hubersa. Američki trener Pelegrino Mataraco, koji je bio ljut zbog isključenja svog igrača, kasnije je takođe poslat na tribine poslije dva žuta kartona.

Kelnu je to bio treći uzastopni remi nakon što je sezonu počeo pobjedom nad Šalkeom. Štutgart ima tri remija i poraz iz prva četiri meča.

Ajntraht Frankfurt takođe još uvek traži svoju prvu pobedu. Igralo se u Verderu iz Bremena kasnije u nedelju.

Štutgart je od početka dominirao u Kelnu, a Silas je imao dve zlatne prilike. Video je jednu odbijenu odbranom Marvina Schvabea, a golman je uspeo da ispruži nogu kako bi očistio drugu nakon što je napadač poslat jedan na jedan sjajnom loptom Chrisa Fuhricha preko vrha.

Međutim, bilo je potrebno da defanzivac Štutgarta Konstantinosa Mavropanosa izbije sa gol-linije kako bi sprečio udarac glavom Julijana Šabota da dovede Keln u vođstvo u nastavku poluvremena.

Činilo se da je dobar rad Štutgarta poništen kada je Fajfer dobio direktan crveni karton za opasan meč protiv Hubersa 11 minuta nakon ponovnog starta. Uprkos brojčanom nedostatku, Štutgart je nastavio da stvara šanse.

Golmanu Štutgarta Florijanu Mileru nije bilo dovoljno da uradi ceo meč, ali se pokazao neprocenjivim u nadoknadi vremena sa veličanstvenom odbranom da spreči vrisku od 20 jardi Jana Tilmana.