Osumnjičeni šverceri pucali na policiju u Mađarskoj

Osumnjičeni šverceri pucali na policiju u Mađarskoj

Osumnjičeni šverceri pucali su na mađarsku policiju iz kombija u kome su bili migranti u ponedeljak tokom i posle automobilske potere koja se završila bez povređenih u glavnom gradu zemlje.

Mađarski agenti za borbu protiv terorizma priveli su dvojicu muškaraca u Budimpešti nakon potere koja je počela oko 20 kilometara jugoistočno od grada, navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni šverceri pucali su na policiju iz kombija mađarskih registarskih oznaka nakon što su odbili naređenje da se zaustavi na autoputu M5 u blizini grada Inarcs. Policija je nastavila poteru i kombi je bio prinuđen da se zaustavi na periferiji Budimpešte, nakon čega su osumnjičeni pobjegli u šumu i ispalili još hitaca na policiju.

Policajac je ispalio hitac upozorenja, a zatim uzvratio. Oblast je zapečaćena, a osumnjičeni, koji su tvrdili da su Iračani, uhapšeni su oko sat vremena nakon što je potera počela. Povređenih nije bilo.

Policija je saopštila da je 21 migrant koji su tvrdili da imaju sirijsko državljanstvo pronađen u kombiju nakon potjere i da će dvojica osumnjičenih biti optuženi za krijumčarenje ljudi i nasilje nad zvaničnikom.